tiistai 30. lokakuuta 2018

Tunteita tunteita

Mulla on tunne-elämän epävakaus, joten koen kaikki tunteet monta kertaa vahvemmin kuin "normaalit" ihmiset.
Esimerkiksi muistan vieläkin teini-iästä hyvin monet nolostumiset ja ajattelen niitä edelleenkin, näin 25vuotiaana. Saatan muistella niitä ja tuntea itseni todella huonoksi ihmiseksi ja rankaista itseäni näistä edelleen.

Kaikki mokat, virheet ym negatiiviset jäävät mun mieleen todella pitkäksi ajaksi. Monet eivät ymmärrä, miksi saatan reagoida asiaan niin vahvasti, vaikka se on vain "pieni" asia, saati kaikki suuret tunteet.
Jos tuntuu pahalta, se todella tuntuu pahalta. Tässä kohtaa pitäisi osata nimetä se tunne ja kertoa se jos joku kysyy. Itsehän tätä en osaa, joten mielummin näissä tilanteissa olisin yksin. Ruoskisin itseni maihin, potisin sen tunteen pois ja olisin vasta sitten sosiaalinen kun olen päässyt tästä yli, tai edes hieman eteenpäin. Yli näistä en helposti pääse. Valitettavasti.
Näin naimisissa ja äitinä se on todella hankalaa, joten tunteista on pakko vain puhua. Niitä on pakko nimetä ja pakko on kertoa miksi jokin tuntuu joltain. Vaikka se olisi todella pieni ja mitätön asia, jos se itsestä tuntuu joltain niin se pitäisi pystyä kertomaan. En ole vielä itse ihan sisäistänyt sitä tosiasiaa, että minulla on oikeus tunteisiin ja siitä pitää pitää kiinni. 
Yleensä kuulee "no älä nyt tollasesta pikkujutusta" tai jotain muuta, joka vähättelee tunteita. Tästä syystä itse mielummin pidän tunteeni omana tietonani ja puran ne vasta sitten kun on jotain oikeasti purettavaa. 
Tämä tapa on hankala, koska yleensä se hetki kun puran kaiken, on maailman romahduttava ja kun kerralla annan tulla kaikki niin asiat on vaikeampi selvittää. 
Miksi tunteista puhuminen, tunteiden nimeäminen ja niiden hyväksyminen on niin hiton hankalaa? Onko muilla samanlaista? Miten olette opetelleet kertomaan puolisolle myös niistä pienistä asioista jotka tuntuvat suurilta? 
En haluaisi ruoskia itseäni asioista, jotka on tapahtunut kauan sitten. Tai hetki sitten. En halua miettiä menneisyyttä ja sen mokia enää, en vain tiedä miten näistäkin asioista pääsisi eteenpäin. 
-Suvi
Tämän päivän tunteeseen palaan mielelläni aina vain uudestaan <3 Rakkaus<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti