keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Kansainvälinen Mielenterveyspäivä 10.10

Hyvää maailman mielenterveyspäivää kaikille!
Tätä päivää on vietetty 1992 ensimmäisen kerran ja siitä asti vuosittain. Päivän tavoite on saada ihmisten tietoon erilaisia mielenterveysongelmia ja saada ihmiset muistamaan!

Mielenterveys on jotenkin negatiivinen juttu yleensä, mutta on myös positiivista mielenterveyttä! Harva ajattelee asiaa tältä kantilta, koska yleensä mietitään vain mielenterveys ongelmia.
Positiivista mielenterveyttä on mm: psyykkinen voimavara, elämänhalu, myönteinen käsitys itsestään. Positiivinen mielenterveys edistää myös kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Positiivista mielenterveyttä voi myös harjotella! Tätä me teemme esimerkiksi DKT:ssa. Opimme kohtaamaan vastoinkäymisiä menemättä palasiksi, opettelemme antamaan itsellemme anteeksi ja olemaan vähän armollisempia itsellemme. Pyrimme vähentämään tuomitsevuutta itseämme ja toisia kohtaan. Kuulostaa hyvältä, eikö?
Kaikkien pitäisi opetella nuo tavat. Yksi vaikeimmista tavotteista itselläni on päästää menneisyydestä irti ja antamaan menneisyydelle anteeksi. Opetella antamaan asioiden olla, en vain pysty muokkaamaan menneisyyttäni vaikka miten haluan.

Itse mietin mielenterveyttä monelta kantilta. Itselläni se on järkkynyt ja siitä on tullut ongelma, mutta ne kenellä asiat on balansissa miten hieno voimavara se on!

Koulussa käsiteltiin tätä aihetta ja en aluksi pystynyt ymmärtämään mitä tämä kaikki tarkoittaa, miten voi olla mielenterveys myös positiivisena aiheena. Vasta kun opin ymmärtämään omat mielenterveys ongelmani, opin käsitteen positiivinen mielenterveys voimavarana. Siihen minäki  pyrin, eiköhän siihen meistä kaikki pyri!
Vaikka sinulla olisi mielenterveys ongelma, sinussa on varmasti positiivisiakin asioita mitkä liittyvät mielenterveyteen, saattaa vain mennä aikaa löytää ne.


Hyvää kansainvälistä mielenterveyspäivää kaikille! Ajatellaan positiivisesti :)


-Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti