maanantai 8. lokakuuta 2018

Tunnesyömistä ja terveellisiä elämäntapoja

Tässä matkalla terapiaan aina miettii kaikenlaista, tällähetkellä mietityttää miksi olen päästänyt itseni näin huonoon kuntoon fyysisesti.
Mielenterveysongelmat vaikuttavat koko kroppaan, henkiseen ja fyysiseen oloon. Raskaus aikana tuli n.30kg kroppaan lisää, synnytyksen jälkeinen masennus ei ainakaan helpottanut niiden pois saamista.
Tunnesyöminen ollut ongelmana nyt kuutisen vuotta ja siitä on aivan todella hankala päästä eroon. Ikuinen noidankehä, syön, seuraavaksi ahdistaa, ällöttää ja sitten taas syön. Tätä noidankehää on taas menty nyt kuukauden verran.
Asiaa helpottaisi kun pääsisin töihin, olisi rytmit ja valvominen myöhään loppuisi, niin loppuisi tämä noidankehäkin.
Nyt kun taas huomasin että vaatteet eivät mahdu tai istu ja olo on muutenkin kuin pullataikinalla, ajattelinpa lähteä tänään lenkille. Saa nähdä lähdenkö, mutta tarkoitus olisi.

Ennen raskautta ratsastin, kävin lenkillä, oloni oli hyvä ja olin terve. Toki minulla on polveni kanssa ongelma joka rajoittaa jos kipeytyy, ja sehän kipeytyy.
 Sain synttärilahjaksi viime vuonna pyörän, tänä kesänä poljin 2kertaa. Ostettiin uimarannekkeet miehen kanssa, käydään uimassa silti ehkä 1x/kk. Sain valmistujaislahjaksi polarin urheilukellon, kädessä se on ollut viimeksi kesän alussa. On yritetty motivoida ja ainakaan välimeistä se ei jää kiinni. Vaa'alla en mene edes käymään, saattaa olla että itku tulisi.
Koska fyysisesti voin nyt kovin huonosti, on myös henkinen puoli romuna. Viikokorttiin tullut kovia merkkejä ahdistuksesta, pahasta olosta, väsymyksestä, raivoamisesta, alakuloisuudesta. Hmm, syysmasennusko se sielä taas vaiko tämä fyysisen vointi.
Minulle yksi epävakaan persoonallisuushäiriön oire on että tuomitsen itseni rajusti. Olen todella ankara itselleni, mutta miksi annan itselleni luvan tässä asiassa löysäillä, sen kun tietäisi.
Miten saada motivaatio liikuntaan takasin? Miten elää terveellisesti, jos on koukussa roskaruokaan ja kaikkeen hyvään. Ainiin, alkoholi lihottaa kanssa.. miten saada turha ulkonakäynti loppumaan kun kotona ahdistaa olla? Tässäpä tämän päivän mietteet. Onneksi kohta pääsee avautumaan ja puimaan näitä mietteitä.
Terveellistä eikö? Tässä ei näy tämän jälkeiset "jälkiruuat" ja nehän se ongelma on.

-Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti