torstai 4. lokakuuta 2018

Epävakaus & parisuhde

Meillä epävakailla kun saattaa olla ongelmia ihmissuhteiden ylläpitämisessä ja vuorovaikutuksessa, on syytä kumppanin kanssa keskustella tarkat pelisäännöt esimerkiksi riita tilanteessa.
Me kumppanimme kanssa olemme seurustelleet  n. 3 vuotta, olleet kihloissa vuoden ja naimisiin menimme 21.7.2018. Etenimme nopeasti, mutta olemme molemmat täysin varmoja suhteestamme ja rakkaus toisiamme kohtaan on valtava. Ja niinkuin moni osaa laskea, lapseni on 5 vuotias, joten hän on edellisestä suhteestani.

28.9.2017 <3 vastasin kyllä. 


Muutimme aika nopeasti mieheni kanssa yhteen ja siinä oli (on) hieman opettelua. Molemmilla pinttyneet ja kaavoihin kangistuneet tavat ja niitä oli hankala muuttaa. Loppujen lopuksi keskustelut päätyivät riitoihin.
Riitelemme edelleen päivittäisistä asioista, mutta vähemmän. Kävimme yhdessä puhumassa psykologille joka avasi meille molemmille epävakaan maailmaa ja sitä kautta mieheni ymmärsi minua paremmin ja minä osasin suhtautua tiettyihin asioihin jo silloin eri tavalla.
Epävakalla tunteet heittelevät 0-100 nopeasti ja vaihtuvat silmänräpäyksessä. Ei se ole kumppanillekkaan helppoa yrittää pysyä tunteiden perässä, varsinkaan jos niistä ei puhu.
Itse ahdistun todella helposti ja silloin vedän suojamuurin päälle, ei minunkaan puoliso todellakaan aina tiedä, miksi olen niin ahdistunut ja pahalla tuulella, miksi olen ihan kuin eri ihminen kuin esimerkiksi eilen.. Meillä ei kauheasti tunteista puhuttu, ennen ensimmäistä kunnon romahtamista. Sitten oli pakko vain luottaa ja uskoa toiseen, avautua kunnolla. Romahdus kävi ennen diagnoosia, ja se johti kunnon masennukseen josta alkoi matka kohti avun hakemista.
Meillä ei ole todellakaan ollut mikään helppo seurustelun alku, siihen päälle minun mt- ongelmat, masennukset jne.. Olemme kuitenkin huomanneet että kaikesta selviää ja jos jokin auttaa niin puhuminen. Keskustelkaa vaikeat asiat halki, vaikka se pahalta tuntuukin niin ajan kanssa se auttaa ja helpottaa.


21.7.2018 vastasin tahdon <3
Vaikka suhteemme saattaa olla räiskyvä ja joidenkin silmään näyttä riitaisalta, niin tämä on meidän tapa. Vitsailu, vittuilu ja pään aukominen kuuluu meidän suhteeseen ja sillä näytämme rakkautemme toisillemme. Toki kaikki suhteet, niinkin myös meidän suhde vaatii ihania sanoja, kehuja, toisen huomioimista ja romantiikkaa. Kyllä meillä sitä on mutta se vain tapahtuu meidän ollessa kahden. Se on meitä ja meidän tapa.

-Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti